Brazo de reina
Hey everyone, it's John, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Brazo de reina. One of my favorites. For mine, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Brazo de reina is one of the most favored of current trending foods on earth. It's enjoyed by millions daily. It is easy, it's fast, it tastes yummy. They are fine and they look fantastic. Brazo de reina is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Brazo de reina, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Brazo de reina delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Brazo de reina is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Brazo de reina estimated approx 2 horas.
To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Brazo de reina using 10 ingredients and 24 steps. Here is how you can achieve that.
Este es un platillo tradicional de la Península de Yucatán de origen prehispánico.
Es un tamal grande que se corta en rodajas y se sirve con salsa de tomate y semillas de calabaza en polvo.
Este platillo se acostumbra a comerlo en Semana Santa o en Cuaresma.
Se utiliza la hoja de chaya que es una hoja originaria de Tabasco y aporta mucho hierro. Es la que le da el sabor y el color a la masa.
#semanasantaencasa
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Brazo de reina:
- 1 kilo masa de maíz
- 250 mililitros manteca de cerdo derretida
- 6 huevos duros y pelados
- 25 gramos pepita o semilla de calabaza
- 1 taza hojas de chaya cortada
- a gusto sal
- 1/5 cebolla
- 2 tomates
- 1 diente ajo chico
- 1 hoja plátano
Instructions to make to make Brazo de reina
- Lo primero que tienes que hacer son los huevos duros para que dé tiempo de que se enfríen.
- Limpiar con un paño húmedo las hojas de plátano de ambos lados. De preferencia en sentido de las líneas de hoja, sino se puede romper.
- Quitar la vena de la hoja como se muestra en la foto. Se sostiene con una mano y con la otra se jala. El lado de la vena que se jala es el más grueso. Reservar las hojas.
- Las semillas de calabaza se tuestan en una sartén hasta que estén doradas.
- Licuarlas para que quede un polvo fino.
- En la foto las semilla de arriba son las que licué, Pero cómo le hacía falta color lo volví a poner en la sartén para que se tueste un poco más
- Antes de lavar las hojas de chaya se debe de cortar el tronco. Siempre agarrar las hojas, nunca el tronco ya que tiene espinas finas que dan comezón.
- Lavar muy bien y escurrir las hojas de chaya.
- Cortar finamente, si tienes procesador ganas tiempo. Aproximadamente debes de tener una taza de chaya cortada.
- A la masa agregar la manteca, la chaya, la sal y un chorrito de agua (poquita). Revolver. Se le debe agregar ese poquito de agua porque si no lo lleva al momento de cocerse al vapor va a tirar la manteca y el tamal quedará duro.
- Rectifica la sal. La masa debe de ser suave. Y la vas a dividir en 3 partes iguales.
- Coloca la hoja de plátano Aproximadamente en secciones de 30 a 35 cm. Extiende la masa que quede de un grosor de centímetro y medio.
- Coloca en el centro los huevos como se muestra en la foto.
- Ahora envolver para cerrar el tamal.
- Lo envuelve como regalo, que no queden huecos
- En una olla o vaporera colocar los tamales, para cocerlo al vapor.
- Cocer aproximadamente como 45 minutos. Checa que no se quede sin agua.
- Salsa de tomate: Cortar el tomate, la cebolla, y el diente de ajo.
- En una sartén colocar un poco de manteca de cerdo agregar la cebolla, el tomate y el ajo. Freír.
- Cuando ya esté cocido ponerlo en la licuadora y licuar.
- Regresarlo a la sartén para terminar de cocinar. Agregar un poco de agua. Cuida que no quede aguada la salsa.
- Emplatar: Corta el tamal en secciones de aproximadamente 3 cm y colocarlo en el plat0.
- Agregar un poco de la salsa de tomate y luego espolvorear las pepitas de calabaza en polvo
- A disfrutar!!!
As your experience and self-confidence grows, you will find that you have a lot more natural control over your diet as well as adapt your diet regimen to your personal tastes over time. Whether you wish to serve a dish that utilizes less or even more components or is a bit essentially zesty, you can make basic modifications to attain this goal. Simply put, start making your recipes on schedule. As for basic cooking abilities for beginners you do not need to discover them yet only if you grasp some basic food preparation strategies.
This isn't a total overview to quick and also very easy lunch dishes but its excellent food for thought. Hopefully this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty meals for your household without doing too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Any-night-of-the-week Brazo de reina. Thanks so much for reading. I am confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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