Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras

Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras

Hello everybody, it is John, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is enjoyed by millions daily. It is simple, it's quick, it tastes delicious. Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras is something that I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras using 13 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Esta receta del rancho, fue una fusión entre lo prehispánico y lo barroco, el huauzontle se dio bien en algunos vallados y praderas del pueblo. Dando así mucho fruto y con el se preparaban con queso y capeados, se les agregaba a la masa para los tamales y hasta hacían una harina verdosa para un chile atole verde o tortillas. El chiste era comer.

Ingredients and spices that need to be Take to make Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras:

  1. 1/2 kilo huauzontle
  2. 1/2 kilo papa cocida y hecha puré
  3. 2 dientes ajo finamente picados
  4. 1 cebolla finamente picada
  5. 1 pizca comino molido en el molcajete
  6. Al gusto sal
  7. 1 puño harina
  8. 1 huevo de gallina
  9. Polvo de tortilla molida seca o pan molido
  10. lo suficiente Aceite
  11. Frijoles negros cocidos con epazote y molidos con chiles secos Yahualica fritos en aceite de maíz
  12. 1 kilo jitomate cocido con cebolla, ajo y orégano
  13. Vinagre blanco

Steps to make to make Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras

  1. Mezclamos en una cazuela el huauzontle, la papa, las especias, el huevo y el pan, recordemos que solo usaremos la flor del huauzontle no los cabos ni ramas u hojas. Mezclamos bien hasta obtener una pasta firme tipo puré duro, también se puede usar como puré solo usando la papa el huauzontle, sal y especias.
  2. Dejamos en la cazuela la mezcla por lo menos una hora, moviendo de vez en cuando. Luego nos mojamos las manos y vamos formando bolitas y apachurramos para hacer las tortitas tipo gorditas. Dejamos reposar y freímos en aceite bien caliente. Dependiendo de la humedad y temperatura es el reposo, con el calor es rápido con el frío un poco más. Fritas por ambos lados, yo dejo de 3 a 5 minutos a fuego manso por lado. Las escurrimos, se sirven calientes con salsa de jitomate y frijolitos negros aguados
  3. El jitomate, cebolla y ajo hervidos los molemos con sal y orégano, les agregamos al final el toque de vinagre y orégano seco. Al moler la salsa la ponemos en un plato hondo luego agregamos el vinagre y luego el orégano dejamos reposar antes de bañar las tortitas con esta salsa, hay gente que le agrega aceite, es de gusto, yo agrego pulque.
  4. Montamos poniendo de 3 a 4 tortitas en el plato, luego les bañamos con la salsa, por un lado ponemos los frijoles aguados. También podemos formar un espejo de frijoles en el plato y luego poner las tortitas bañadas con la salsa y decoradas con huauzontle. Buen provechó.

As your experience as well as confidence expands, you will find that you have more natural control over your diet and also adjust your diet to your personal tastes gradually. Whether you want to serve a dish that makes use of less or even more components or is a little bit more or less hot, you can make straightforward adjustments to attain this objective. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. As for fundamental cooking abilities for beginners you don't need to discover them however only if you grasp some basic food preparation strategies.

This isn't a total overview to fast and easy lunch dishes yet its good food for thought. With any luck this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Prepare Quick Tortitas de papa y huauzontle con frijolitos negros aguados y salsilla de jitomate cristeras. Thanks so much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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